Podvod. Vlámal sa do domu a ukradol vzácne šperky. Poškodil toalety počas tanečnej zábavy

10.03.2011 Prešov

Podvod:

Na policajnú linku včera dopoludnia oznámil 78 ročný pán bytom Prešov, Ulica 17. novembra, krádež peňazí. Doposiaľ neznámy páchateľ v čase o 08.30 hod. dňa 9.3.2011 v Prešove na Ulici Námestie Legionárov pred budovou obchodného domu využil dobrosrdečnosť poškodeného. Pod zámienkou operácie pre kamaráta, ktorý mal autonehodu medzi Prešovom a Popradom vyžiadal od poškodeného peniaze 2.000,- Eur oproti zálohe 50.000,-USD, ktoré odovzdal poškodenému v modročiernej kapsičke so zipsom uzatvoreným na visiaci zámok v byte poškodeného. Pričom ho následne priviedol do omylu tým, že pri kontrole hotovosti 2.000,-Eur počas presunu vozidlom k obchodnému domu do pobočky banky si hotovosť ponechal a odišiel preč na neznáme miesto. Následne po kontrole kapsičky poškodeným so zálohou 50.000,-USD sa v nej nachádzal iba blok papierových vstupeniek. Majiteľovi peňazí vznikla škoda  vo výške 2.000,-Eur. Prípad vyšetrujú prešovskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin podvodu.

 Vlámal sa do domu a ukradol vzácne šperky:

Na policajnú linku včera dopoludnia oznámila 52 ročná žena bytom Poprad, Ulica Tolstého vlámanie do rodinného domu. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 12.2.2011 do 8.3.2011 vnikol na oplotený pozemok rodinného domu v Poprade-Veľkej, na Ulici Nová. Nezisteným spôsobom vošiel do uzamknutého rodinného domu, na prízemí zo zásuvky v kuchyni ukradol 40 kusov stravných lístkov značky Chéque Déjeuner. Následne zo spálne na poschodí ukradol zo skrinky šperky zo žltého a červeného kovu, dámsku retiazku, 2 kusy dámskych náramkov, 2 páry dámskych náušníc, prívesok, dámsky náhrdelník, pánsku obrúčku a pánsky pečatný prsteň. Majiteľke šperkov vznikla škoda krádežou vo výške 1.540,-Eur. Popradskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a  prečin krádeže.

Poškodil toalety počas tanečnej zábavy:

         Bardejovskí policajti včera (9.3.2011) začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Doposiaľ neznámy páchateľ dňa 1.2.2010 v čase okolo 03.45 hod. v kultúrnom dome v obci Richvald, okres Bardejov, počas  tanečnej zábavy v priestoroch mužského WC nezisteným predmetom rozbil 2 ks pisoárov. Následne poškodil jedny dvere vedúce do kabínky WC, na ktorých spôsobil tri preliačiny. Pre obec Richvald, spôsobil celkovú škodu vo výške 300,-EUR
 

Vyberte región